Pljuskovi, grmljavina, jak vetar, grad: Olujno nevreme zahvatilo veliki deo Srbije

Nevreme je zahvatilo Zlatiborski okrug, Kopaonik, Moravički okrug, Raški i Rasinski

22.07.2023. 18:55
  • Podeli:
nevreme holandija vetar shutterstock-64a5229e0e21e.webp Foto: Shutterstock

Olujno nevreme pogodilo je danas posle podne veliki deo Srbije.

Nevreme je, između ostalog, zahvatilo Zlatiborski okrug, Kopaonik, Moravički okrug, Raški i Rasinski, a izdato je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda za Toplički i Niški okrug.

Oblačnost, koja je na području Moravičkog okruga uslovljavala jake pljuskove sa grmljavinom, lokalnu pojavu grada i olujni vetar u zoni pljuska, širila se i premeštala ka Kraljevu i okolini, kao i jugu Šumadije.

U Kraljevu je nekoliko minuta duvao jak vetar, a padala je i kiša praćena gradom. Grad i jak vetar lomili su stakla na automobilima, ima i palog drveća, a građani prijavljuju i štetu na crepovima, javlja RTS.

U Leskovcu je padala kiša praćena gradom. Desetak minuta padao je grad veličine graška i nešto kraće veličine lešnika.

Jako olujno nevreme praćeno gradom nešto posle 16 časova pogodilo je teritoriju grada Čačka, ovoga puta na udaru su bila kablarska sela, ali i sela u podnožju planine Jelice - Ježevica, Viljuša, Vapa, Zablaće, Trnava. Krupan grad naneo je veliku štetu pre svega poljoprivrednim usevima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()