Požari i dalje plamte Grčkom: U oblasti Korinta poginulo dvoje

Gašenje požara otežava jak vetar

30.09.2024. 09:55
  • Podeli:
grčka požar AP Photo tanjug-66fa57c6a1567.webp Foto: AP Photo tanjug

Požar u oblasti Korinta, na jugu Grčke, širi se nekontrolisano zbog jakog vetra, a pronađena su dva beživotna tela nekoliko sati nakon što je prijavljen nestanak dve osobe, saopštila je danas grčka vatrogasna služba.

Reč je o dvojici muškaraca koji su na motorima krenuli da pomognu svom  poznaniku, prenosi Katimerini.

Stanovnicima nekoliko ugroženih sela naloženo je da se evakuišu, a vatrogasci su se cele noći borili sa vatrom, navodi portal.

Gašenje požara otežava jak vetar.

Angažovano je oko 350 vatrogasaca, 110 vozila, 5 aviona i 4 helikoptera.

Regionalni guverner Peloponeza Dimitris Ptohos izjavio je da se požar brzo proširio i izmakao kontroli zbog veoma jakih vetrova koji su juče duvali na tom području. 

"Velika površina šume je izgorela, ali trenutno ne možemo da je procenimo koliko hektara. Takođe, neke seoske kuće su izgorele", rekao je Ptohos.

On je dodao da škole u ​​opštini Ksilokastro-Eurostini danas neće raditi. Požar je izbio u nedelju ujutro u šumovitoj oblasti Korinta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()