Provala oblaka i grad u Srbiji: Evakuisano sedmoro ljudi, vanredno u užičkim selima

Vanredna situacija je u dva užička sela.

26.05.2023. 17:18
  • Podeli:
kiša poplave užice mup srbije (4)-6470cdca2fbe3.webp Foto: MUP Srbije

U više gradova u Srbiji padala je jaka kiša, praćena grmljavinom. Grad je oko podneva pogodio Beograd, Leskovac, Ovčar banju i okolinu. 

Zbog posledica izazvanih obilnim padavinama, koje su danas posle 12 časova pogodile Zapadnu Srbiju, proglašena je vanredna situacija na delu teritorije grada Užica, mestima Karan, Ribaševina, Lunovo Selo, Trnava i Gostinica.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, evakuisali su sedam osoba – u mestu Karan tri odrasle osobe i dvoje dece, koja su usled izlivanja potoka nakon obilnih padavina ostala zarobljena u kući, kao i dve osobe iz zaglavljenog vozila u Čačku.

Nevreme koje je zahvatilo Zlatiborski, Moravički, Toplički i Raški upravni okrug izazvalo je izlivanje bujičnih potoka.

Vatrogasci-spasioci su na terenu i nastavljaju da pomažu lokalnom stanovništvu u mestima Karan, Ribaševina, Trnava, Lunovo Selo i Gubin Do u saniranju posledica, kao i na crpljenju vode u mestu Vraneši u opštini Vrnjačka Banja.

Kiša s gradom veličine lešnika kratko je padala u više delova Beograda.

Jaka kiša s gradom pogodila je i Čačak, Leskovac, kao i Ovčar banju i okolinu na magistralnom putu u Tučkovu.

Foto: MUP Srbije

Zbog nevremena u prekidu su od prepodneva dva dalekovoda kojima se strujom napajaju kablarska sela. U prekidu je i dalekovod za Zablaće i okolinu, podaci su Elektrodistribucije u Čačku. Oštećeni su i seoski putevi.

Vanredna situacija je u dva užička sela – Ribaševini i Karanu, gde su vatrogasci evakuisali šest osoba i nešto stoke.

I u delu drugih užičkih sela u Lužničkoj dolini, ka Požegi bilo je grada, dok je u Užicu padala kiša s grmljavinom.

Dve mlađe osobe povređene su u gradskom parku u Požarevcu kada se sa drveta otkinula deblja grana i pala na klupu. Zaposleni u komunalnom preduzeću uklonili su granu, a pregled povređenih je u toku.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje na lokalne jake pljuskove sa gradom, koje važi do 2. juna na celom području Srbije.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()