Revidirana rekordna temperatura od 52,9 stepeni u Indiji zbog kvara mernih stanica

Zbog toplotnog talasa koji je pogodio Indiju do sada su preminule 84 osobe

01.06.2024. 23:30
  • Podeli:
nju delhi, vrućina u nju delhiju indiji, indija - 31 maj 2024 - profimedia-665b25701bac8.webp Foto: Profimedia

Indijska vlada saopštila je danas da je zbog greške mernih aparata objavljeno da je u sredu zabeležena rekordna temperatura u glavnom gradu Indije, Nju Delhiju, od 52,9 stepeni Celzijusovih, a da je, u stvari, temperatura bila niža za tri stepena.

Indijski ministar nauke Kiren Ridžidžu napisao je da je sada važeća korigovana temperatura koja je za tri stepena niža nego što je izmerena na meteorološkoj stanici u Mungešpuru, naselju u Nju Delhiju, nakon što je Indijsko meteorološko odeljenje (IMD) otkrilo grešku mernih aparata.

Sada za Nju Delhi važi rekordna temperatura za sredu od 49,1 stepen, koja je zabeležena na meteorološkoj stanici gde nije prijavljena greška u merenju.

Zbog toplotnog talasa koji je pogodio Indiju do sada su preminule 84 osobe.

Najviša temperatura u Nju Delhiju prethodno je zabeležena u maju 1998. godine i iznosila je 48,4 stepena.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()