RHMZ izdao hitno upozorenje: Stižu jaki pljuskovi sa grmljavinom i gradom

Upozorenje je izdato za okolinu Iriga i sve do južnog Bačkog okruga

01.07.2023. 14:51
  • Podeli:
grmljavina kiša pixabay-6472ee664ba70.webp Foto: Pixabay

Upozorenje na nepogode sa jakim plјuskovima, grmlјavinom i gradom.

Republički hidrometeorološki zavod ne izdaje hitna upozorenja tako često, ali danas su to učinili.

Kako kažu, upozorenje je izdato na nepogode sa jakim pljuskovima, grmljavinom i gradom.

„U narednih sat vremena konvektivna oblačnost u Sremu, u okolini Iriga, uslovlјavaće jake plјuskove sa grmlјavinom, velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i kratkotrajno olujnim vetrom premestaće se ka južno Bačkom okrugu.“

Upozorenje je za period od 14:16 h do 15:17.

Prethodno je RHMZ najavio da će posle podne u Srbiji biti nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom.

Kako su naveli, sredinom dana stiže naoblačenje sa zapada i jugozapada koje će mestimično usloviti kišu i plјuskove sa grmlјavinom, naročito u zapadnim, centralnim i južnim krajevima gde je moguća i lokalna pojava grada.

Ova najava od jutros odnosi se na period do večeras oko 20 časova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()