RHMZ izdao novo upozorenje: Upaljeni narandžasti i crveni meteoalarm, Beograd pod naletima kiše

Prethodno upozorenje RHMZ bilo je na snazi do 9 sati, a odnosilo se na moguće pljuskove praćene grmljavinom na jugozapadu i zapadu Srbije

03.06.2024. 10:40
  • Podeli:
pljusak kiša 2 vladimir šporičićč tanjug-647593645a055.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporičić

Na području jugozapadne i zapadne Srbije, Šumadije, Srema i Bačke padaće plјuskovi sa grmlјavinom koji lokalno mogu biti i intenzivniji. Na teritoriji Beograda tokom prepodneva kiša ili kratkotrajan plјusak, javlja RHMZ. Za danas je izdato upozorenje na jake pljuskove, grmljavinu i grad. Cela Srbija je pod meteoalarmom, dok je za istok zemlje izdat najviši stepen upozorenja. U Beogradu je upravo počeo pljusak.

Prethodno upozorenje RHMZ bilo je na snazi do 9 sati, a odnosilo se na moguće pljuskove praćene grmljavinom na jugozapadu i zapadu Srbije.

Zbog jakog nevremena koje očekuje Srbiju, juče je i MUP izdao hitno upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama.

Screenshot RHMZ

Danas će biti veoma nestabilno, naročito u drugom delu dana, sa jakim pljuskovima i velikom količinom padavina za kratko vreme uz grad (lokalno i preko 5 cm u prečniku) i olujni vetar u oblasti najjačih razvoja, upozorava Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti.

U celoj zemlji izdat je narandžasti meteoalarm, osim na KiM gde je žuti, a u istočnoj Srbiji crveni (najviši) stepen upozorenja.

Za konkretne lokacije izdavaće se hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Screenshot RHMZ
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()