RHMZ najavio prolećne temperature: Pripremite se za temperaturni udar

Ove nedelje nas očekuju prolećne temperature

05.02.2024. 10:21
  • Podeli:
jesen pixabay (2)-1663915161568.webp Foto: Pixabay

Natprosečno toplo vreme zadržaće se tokom cele sedmice, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

„U toku cele sedmice natprosečno toplo. Biće pretežno sunčano, povremeno uz malu do umerenu oblačnost. Najviša temperatura od 16 do 23 °C“, navodi RHMZ u posebnoj najavi objavljenoj na sajtu u 9.45.

Screenshot RHMZ

Ipak, za vikend se menja – kako je napomenuto, u petak i za vikend (09 – 11.02.) vetrovito, duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar. Prve padavine lokalnog karaktera očekuju se u nedelјu (11.02.), dok će početkom naredne sedmice (12 – 13.02.) kiša postati učestalija u većini mesta. Od utorka (13.02.) zahlađenje uz prelazak kiše u sneg u planinskim predelima.

Screenshot RHMZ

Posebno je skrenuta pažnja na izražena dnevna kolebanja temperature van većih urbanih sredina.

„Tokom cele sedmice dnevna kolebanja temperature će biti izražena, naročito van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji, gde će minimalne temperature biti od -2 do 2 °C, a najviše dnevne dostizati lokalno i do 20 °C“, navodi RHMZ.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()