RHMZ upozorava: Olujno nevreme u Vojvodini i Beogradu, pa vrućine do 20. jula

U prvoj polovini naredne nedelje očekuju se dnevni maksimumi od 35 do 40 stepeni, a u velikim gradovima i tropske noći sa temperaturama iznad 20 stepeni

13.07.2023. 08:55
  • Podeli:
vladimir šporičić tanjug pljusak kiša-647593b36f4a2.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporičić

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na vremenske napogode za područje Vojvodine i Grada Beograda.

Posle podne se u Vojvodini očekuju vremenske nepogode - jaki pljuskovi, grmljavina, lokalno olujni vetar i grad.

Pred toga, na području Beograda i šire okoline po podne i uveče moguća je pojava kratkotrajno intenzivnih pljuskova sa gradom i olujnim vetrom.

RHMZ je ranije objavio upozorenje na visoke temperature za područje Srbije tokom druge dekade jula.

Kako se dodaje, danas će maksimalna temperatura biti od 34 do 40 °C, a sutra će biti u kratkotrajnom padu za 5 do 7 stepeni. Zatim će ponovo uslediti porast temperature, pa se u nedelju i u prvoj polovini naredne sedmice, do 20. jula, očekuju dnevni maksimumi od 35 do 40 °C.

U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 °C.

U Beogradu će danas maksimalna temperatura biti oko 38 °C, sutra u kratkotrajnom padu za 5 do 7 stepeni, u subotu oko 35 °C, a u nedelju i u prvom delu naredne sedmice ponovo od 38 do 40 °C, ističe se u upozorenju RHMZ.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()