Stižu pljuskovi sa grmljavinom: Poznato koji su delovi na udaru, od srede cela država u "žutom"

Danas je na snazi žuti meteoalarm u polovini Srbije, a za sutra će biti upaljen za celu zemlju

28.05.2024. 13:17
  • Podeli:
Nevreme_Beograd_kiša_pljusak_grad_Foto Tanjug_Vladimir Šporčić (3)-64ce622f42d78.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporčić

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je da je danas posle podne moguća pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Kako navode, lokalni razvoj oblačnosti prognoziran je za jugozapad, jug i istok.

Danas je na snazi žuti meteoalarm u polovini Srbije, i to za Istočnu Srbiju, Jugoistočnu Srbiju, Jugozapadnu Srbiju i Pomoravlje.

Prema vremenskoj prognozi RHMZ, dnas će biti pretežno sunčano, samo u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Screenshot RHMZ

U sredu se nastavlja nestabilno vreme pa će žuti meteoalarm biti upaljen za veći deo zemlje.

RHMZ je izdao i upozorenje najavljujući sredinom dana i posle podne na jugozapadu, jugu i istoku lokalni razvoj naoblačnosti uz pljuskove sa grmljavinom.

 

Screenshot RHMZ

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()