Vikend provedite u toplom domu: Subota donosi sneg i to stvarno

Temperatura do 7 stepeni

18.11.2023. 07:00
  • Podeli:
hladno jesen zima pixabay-1669134262025.webp Foto: Pixabay

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno, uz umeren i jak severozapadni vetar koji će povremeno imati i olujne udare.

Mestimično se očekuje slaba kiša, dok će slab sneg padati u brdsko-planinskim predelima, kao i ponegde u nižim predelima južne i jugoistočne Srbije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

Više padavina biće ujutru i pre podne u Braničevskom okrugu, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji. Na planinama se usled olujnog vetra očekuje stvaranje snežnih nanosa. 

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja, od 3 do 7 °C, na planinama od -6 do 0 °C. Krajem dana i tokom noći padavine će prestati, a vetar oslabiti.

U Beorgadu će biti oblačno i hladno, povremeno sa slabom kišom uz umeren i jak severozapadni vetar koji će imati i udare olujne jačine. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 4 do 6 °C. Krajem dana smanjenje oblačnosti i slabljenje vetra.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u nedelju i ponedeljak ujutru ponegde biti slabog prizemnog mraza. U nedelju će biti hladno, dok će dnevna temperatura sledeće sedmice biti u porastu. 

Tokom dana biće umereno do potpuno oblačno, a kiša se očekuje u nedelju uveče i tokom noći ponegde u Vojvodini, u utorak i sredu u svim predelima, a u četvrtak još samo na jugu i istoku Srbije. 

Sneg će padati u brdsko-planinskim predelima zapadne i južne Srbije u sredu i četvrtak pre podne. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()