Vodostaji u porastu, u Sjenici poplavljeno 40 kuća

Direktor "Srbijavoda" Goran Puzović rekao je za RTS da padavine danas neće prestati i da će se nastaviti i sutra.

18.01.2023. 10:04
  • Podeli:
poplave Raška UNA 6-1669030235710.webp Foto: UNA

Reka Grabovica izlila se zbog jake kiše kod Sjenice i poplavila oko 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada kao i podrum jedne osnovne škole, saopštio je danas načelnik Nacionalnog centra za vanredne situacije Davor Vidović.

Obilna kiša pravi probleme

Prema njegovim rećima, evakuisana je tročlana porodica, a životi ljudi nisu ugroženi, prenosi RTS.

Noćas su se izlili i potoci na području Sjenice.

Vidović je rekao da je trenutna situacija na teritoriji Prijepolja relativno mirna.

Obilna kiša padala je juče na području jugozapadne Srbije, u Crnoj Gori, a napravile su probeleme i u Bosni i Hercegovini.

Procene su da bi vodostaj na Limu kod Prijepolja mogao da dostigne nivo vanredne odbrane od poplava, a ugrožen je i vodostaj na Ibru. 

Obilne padavine najavljene su i za danas na jugozapadu Srbije. 

Veliki porast vodostaja na Limu

Direktor "Srbijavoda" Goran Puzović rekao je za RTS da padavine danas neće prestati i da će se nastaviti i sutra, prvenstveno u Crnoj Gori i na KiM i u delu jugozapadne Srbije koje su padavine zahvatile i u tom delu Srbije vodostaji rastu.

Istakao je da se danas i sutra očekuje nagli i veliki porast vodostaja na reci Lim.

"Mi uvodimo vanrednu odbranu u narednih sat vremena i radimo sve radnje da zaštitimo kompletno ljudstvo i građane", istakao je Puzović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()