Vučić: Legat Henrija Kisindžera danas potrebniji nego ikad

Američki diplomata i dobitnik Nobelove nagrade za mir preminuo je u 101. godini

30.11.2023. 12:02
  • Podeli:
Aleksandar Vučić Tanjug SAVA RADOVANOVIĆ-6475009569995.webp Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom smrti američkog diplomate i dobitnika Nobelove nagrade za mir Henrija Kisindžera da je on bio državnik čija se reč ''s uvažavanjem slušala i na Istoku i na Zapadu''.

''Politički legat Henrija Kisindžera, državnika čija se reč s uvažavanjem slušala i na Istoku i na Zapadu, danas nam je potrebniji nego ikada pre. Uveren sam da će snaga njegove reči ostati inspiracija svima koji se bore za mir i prosperitet u svetu. Neka počiva u miru'', napisao je Vučić na svom nalogu na mreži Iks.

Kisindžer je preminuo u sredu u 101. godini u svom domu u Konektikatu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()