Za našu decu, put ka svecu - humanitarno hodočašće

Peške do Ostroga 444 kilometra da pomognu Dečje odeljenje pančevačke bolnice

Autor: Promo
08.05.2023. 11:15
  • Podeli:
hodoćašće-6458bd3faf951.webp Foto: Promo

Dva Pančevca Nenad Miščević i Radovan Perović krenuli su u subotu, 29. aprila, rano ujutru na put dug 444 kilometara i to pešice. Zaputili su se na Ostrog, gde bi trebalo da stignu 9. maja, a ovo putovanje ima humanitarni karakter, pošto će ovi pešaci pokušati usput da prikupe novac za Dečje odeljenje Opšte bolnice u Pančevu.

Kako kažu, u životu se dogode momenti i pojave znakovi pored puta koji nas, ako poželimo da ih pročitamo, vode stazama o kojima nismo ni sanjali.

Njima dvojici nevidljiva ruka je postavila znak i ispisala put koji će ih povesti od Pančeva na jedanaestodnevno hodošašće od: hrama Svetog Velikomučenika Pantelejmona u Starčevu, preko Mladenovca, Rudnika, Čačka, Ivanjice, Komarana, Prijepolja, Pljevalja, Djurdjevića Tare, Šavnika, Nikšića i konačno manastira Ostrog.

Snagom uloženom u svaki korak na tom putovanju, oni žele da skrenu pažnju na svu decu, ali i ljubav, vaspitanje i pažnju koja im je potrebna.

Veruju da postoje ljudi dobre volje kao i društveno odgovorne kompanije koje će pomoći na ovom humanitarnom putovanju, a sav novac prikupljen na tom putu doniraće Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Pančevu 840-1318761-87 (Račun opšte bolnice u Pančevu, dečje odeljenje).

www.putkasvecu.rs je adresa na kojoj se redovno prate donacije i novosti, a gde će takođe biti objavljena zahvalnost svim duhovnim saputnicima ovog putovanja, kao i konačno prikupljena sredstva ove humanitarne inicijative.
 

                                                                                                                                            
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()