Neki delovi frižidera topliji su od drugih
Pravilno skladištenje jaja može napraviti veliku razliku u njihovoj svežini i dugovečnosti, a stručnjak podiže svest o jednoj uobičajenoj grešci kada ih držite u frižideru.
Razumevanje načina na koji se menjaju temperature u frižideru može vam pomoći da izbegnete jednu uobičajenu grešku u skladištenju i da vaša jaja budu sveža duže.
Prema mišljenju stručnjaka, određeni delovi frižidera su topliji od drugih, što može uticati na to koliko se brzo kvarljivi proizvodi, poput jaja, pokvare.
Jedna od najčešćih grešaka koje ljudi prave je stavljanje jaja na vrata frižidera, mesto koje može izgledati zgodno, ali može dovesti do bržeg kvarenja.
Na srednje police stavite mlečne proizvode, jaja i upakovanu hranu koja ne zahteva kuhanje, jer je ovde temperatura malo niža. Pošto se vrata frižidera često otvaraju i zatvaraju, to je najtopliji deo frižidera, što ga čini manje idealnim za kvarljivu hranu.
Umesto toga, rezervišite ovaj prostor za namirnice s prirodnim konzervansima, poput sosova i pića, koji bolje podnose temperaturne fluktuacije.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.