Mnogi drže so u frižideru: Kada čujete razlog i vi ćete je staviti

So u frižideru možete staviti bilo gde, ali je poželjno da stoji pored voća i povrća

04.03.2024. 19:48
  • Podeli:
frižider pixabay-1664561960958.webp Foto: Pixabay

Kada so stavite u frižider, odmah će se zgrudvati. Ali grudvice nastaju kada so upije višak vlage iz frižidera, a to sprečava stvaranje buđi koja nastaje zbog previše kondenzacije. Kako biste sprečili da hrana poput voća i povrća u frižideru brzo propadne, vlažnost mora biti niska. Osim toga, so ima još jednu praktičnu funkciju - upija neprijatne mirise.

Kako staviti so?

Stavite jednu ili dve kašike soli u šoljicu ili na tacnicu, pa je smesite što bliže povrću. Posle tri nedelje, stavite drugu so.

Foto: Pixabay

Kako ređati hranu?

Kada slažete hranu u frižideru, imajte na umu da je donji deo hladniji od gornjeg. Preporučuje se da se meso, kobasice i riba drže na donjim policama ili fiokama, a mlečni proizvode, poput jogurta ili sira, na srednjim. Povrće ide u poseban deo, jaja, puter i margarin u vrata. U gornjem delu odlažite džemove i gotova jela.

Odgovarajuće mesto

Frižider treba da stoi što dalje od šporeta ili radijatora. U suprotnom, grejaće se spolja i trošiće više električne energije da se ohladi unutra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()