Otarasite se neprijatnog mirisa nakon prženja hrane: Uz ovaj trik nestaće za minut

Ako mučite muku s neprijatnim mirisima od prženja ili nikako ne možete da isterate miris starog pečenja iz rerne, evo nekoliko trikova kako brzinski da ih se rešite

23.01.2024. 10:31
  • Podeli:
prženje, pomfrit, kuhinja, ulje, pixabay-65af8621cfd8c.webp Foto: pixabay

Iskoristite cimet, začin koji svi imamo u kuhinji, ali na malo drugačiji način. Kad pržite, naročito ribu, miris je posebno intenzivan.

Ako ne možete da se otarasite ovog mirisa, na šporet stavite šerpu s vodom, pa u nju dodajte jedan ili dva štapića cimeta i lagano kuvajte. Miris cimeta ispuniće svaku prostoriju.

Ako vam se iz rerne širi neprijatan miris, zagrejte je na 250 stepeni, pa na lim za pečenje stavite štapić cimeta i ostavite nekoliko minuta. Čim osetite ugodan miris, isključite rernu i otvorite njena vrata.

Osim za čišćenje, cimet će vam poslužiti i u borbi protiv mrava. Oni ne podnose ovaj miris, pa na mestima na kojima ih primetite pospite malo cimeta i mravi će nestati.

Foto: Pixabay

Efikasan je i za teranje moljaca. Pomeđajte malo cimeta, lavande i ruzmarina, pa sve stavite u platnenu vrećicu. Stavite je u ormane i fioke i rešićete se nepoželjnih gostiju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()