Zašto se jelima dodaje lovorov list? Olakšaće vam kuvanje

Ovo sigurno niste znali

15.03.2024. 12:21
  • Podeli:
Lovorov List Pixabay-64ff02e2b05b7.webp Foto: Pixabay

Višestruko koristan a jeftin začin domaćice koriste za kuvanje, a smanjuje i simptome gripa, virusa, kašlja. Iako se u kuhinji uglavnom koristi da bi dodao na aromi, pročitajte i saznajte za još jednu benefit koju donosi lovorov list.

Dodaje na aromi, ali i smanjuje masnoću

Profesionalni kuvar je na društvenim mrežama objasnio benefite korišćenja lovorovog lista. Taj video je postao vrlo viralan a trik možete da primenite već sada. Pored predivne arome lovorov list smanjuje količinu masnoće u jelu. 

Isprobajte trik sa piletom. Prepolovite pile i svaku polovinu stavite u šerpu i prelijte vodom. U jednu dodajte lovorov list, a u drugu ne. Kada se piletina skuva videćete kako je u polovini sa lovorovim listom mnogo manje masnoće. 

Foto: Pixabay
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()