Ako danas postite, imamo doručak za vas: Palačinke od ovsenih pahuljica i banana

Započnite jutro uz ovaj zdravi slatkiš

17.11.2023. 07:15
  • Podeli:
palačinke pixabay-65562218a225b.webp Foto: Pixabay

Posne palačinke se jednostavno prave, a jako su ukusne. 

Uostalom ovaj posni doručak se pravi od prezrelih banana koje biste inače bacili, tako da su i praktične.

Sastojci:

  • 2 prezrele banane
  • 100 grama ovsenih pahuljica, ili ovsenog brašna
  • 1 puna kašika ovsenih mekinja
  • 220 mililitra biljnog mleka,
  • prstohvat soli
  • prstohvat šećera
  • 2 supene kašike soka od limuna ili limete,
  • malo ulja

Priprema: 

Ovo je tip američkih palačinki, dakle testo je gušće i ispadaju malo deblje i sočnije. Najpre sameljite ovsene pahuljice. Pahuljice moraju obavezno biti suve da bi se ponašale kao brašno. U samlevene pahuljice dodajte i kašiku ovsenih mekinja.

Oljuštite banane i iznječite ih, napravite pire od banana, koji ćete zaliti sokom od limuna. Nakon toga pomešajte sa biljnim mlekom. Biljna mleka su skuplja od kravljeg. Možete ih cediti sami ili kupiti mleko u prahu u prodavnici zdrave hrane – čime ćete znatno ušdedeti. U smesu od banana i mleka dodajte brašno iz blendera, dodajte prstohvat soli i prstohvat šećera.

Najbolje je koristiti teflonski tiganj kako se testo nebi lepilo za dno. Podmažite sa malo ulja i propržite palačinke. Ovaj posni doručak se brzo sprema, dovoljno je da palačinke budu u tiganju par minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()