Ako ste ljubitelj mesa, ovo je idealan recept za vas: Sočne šnicle u biber sosu

Šniclu u biber sosu servirati sa paprikom

07.04.2023. 13:57
  • Podeli:
Šnicle u biber sosu (1)-642bd4c9ee925.webp Foto: Pixabay

Svinjsko meso potopljeno u specijalan sos postaje mekano i rastresito, tako da se razdvaja lagano samo na jedan dodir.

Ovaj recept zahteva i malo kulinarskog umeća, ali nemojte se obeshrabriti.

Potrebno je

- 300g svinjskog filea
- 2 prstohvata šarenog bibera
- Prstohvat soli
- Čašica vinjaka
- 1 paprika
- Čen belog luka
- Maslinovo ulje
- 20g putera
- ½ čaše crvenog vina

Priprema

Napraviti šniclu od svinjskog filea. Potopiti šniclu u miksu bibera i soli, sa vinjakom. 

Papriku iseckati na štapiće. Izgrilovati papriku i beli luk i posoliti. Meso ispržiti na maslinovom ulje i puteru. 

Dodati crveno vino. Šniclu u biber sosu servirati sa paprikom, a možete dodati od priloga i pečeni krompir ili pire, i salatu po želji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()