Odlične za porodični nedeljni ručak
Iz bakine kuhinje vam donosimo tradicionalni recept za punjene paprike.
Na ulju ispržiti sitno seckan praziluk, seckanu slaninu i narendanu šargarepu. U to ubaciti na kockice pola manjeg paradajza, mlevenu papriku, pirinač i mleveni biber. Sve izjednačiti. Skinuti sa vatre pa u to dodati mleveno meso, jaje i sve izjednačiti.
Paprike oprati, izvaditi seme i puniti paprike i zatvoriti sa komadićima paradajza. Ređati u tepsiju i naliti vodom. Kuvati na tihoj vatri.
Pred kraj ubaciti kajmak. U tiganj sipati malo ulja i dodati brašno, mešati da dobijete krem boju, dodati malo mlevene paprike, 200 ml kuvanog paradajza i 100 ml vode. Dodati jednu kašičicu šećera.
Kad provri sipati preko paprika i ostaviti da malo još kuvaju na tihoj vatri. Naš ručak je gotov. Kao prilog predlažemo pire- krompir.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.