Slistićete ovaj pire, očas posla
Pire krompir je jedan od najomiljenijih priloga koji se savršeno slaže uz razne vrste mesa, soseve i povrće. Ova kremasta i nežna poslastica pruža savršen balans između jednostavnosti i bogatog ukusa, a uz dodatak maslaca, mleka ili pavlake postaje pravi užitak za nepca.
Bilo da ga spremate za porodični ručak, svečanu večeru ili kao utešni obrok tokom hladnijih dana, pire krompir donosi osećaj topline i zadovoljstva u svakom zalogaju.
U nastavku vam predstavljamo korake baka Jelene Petrović kako da napravite savršeno gladak i ukusan pire koji će oduševiti sve za stolom.
Krompir očistiti i skuvati. Zatim ga izgnječiti viljuškom pa mu dodati kašiku kusele pavlake i mleko.
Izgnječite beli luk pa ga propržite na ulju ili puteru, tako da se dobije krem. Zatim to sve ubacite u krompir i onda izmiksajte sve zajedno dok ne postaje kremasta smesa.
Pire krompir služite uz neko meso, a verujte da će se krompir pojesti pre mesa koliko je savršenog ukusa.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.