Ručak koji vraća u detinjstvo
Ako tražite recept za preukusan ručak, došli ste na pravo mesto.
Punjene paprike smatraju se jednim od omiljenih tradicionalnih srpskih jela.
A mi vam danas donosimo recept iz kuhinje baka Jeline majke - u pitanju je punjena paprika njenog detnjstva.
Iseckati na kockice slaninu, kad se proprži na ulju dodati crni luk i izrendanu šargarepu i pržiti da omekša.
Dodati mleveno meso i pržiti ga da se lepo usitni. Dodati mlevenu papriku i mleveni biber.
Zatim dodati suvi začin, so po želji, seckani beli luk, peršun i pirinač. Skloniti sa vatre, pa ubaciti jaja i sve izjednačiti.
Paprike oprati, izvaditi seme, pa puniti nadevom, ali ne sasvim do kraja i zatvarati kriškama paradajza.
Naliti vodom i kuvati oko sat vremena. Pred kraj u tiganj sipati malo ulja i dodati kašiku brašna, pa pržiti dok ne dobije krem boju. Sipati paradajz u zapršku i preliti preko paprika.
Prodrmati po želji, dodati so i ko voli 1 kašičicu sećera. Kuvati 2-3 minuta i paprika je kuvana.
Služiti uz krompir pire - uživajte u vrhunskom ukusu!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.