Uživajte u svakom zalogaju ovog fantastičnog, nikad lepšeg kuglofa!
Foto: Bakina kuhinjaPripremite se za pravi raj za nepca uz ovaj sočan i mirisan kuglof, prepun osvežavajućih višanja i slatkih kajsija. Ovaj kolač nije samo poslastica za oči, već i za dušu.
Svojim savršenim balansom ukusa i jednostavnom pripremom, postaće omiljen u vašem domu i sigurno će osvojiti sva srca.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i griz pomešan sa praškom za pecivo. Dodati koricu limuna, ulje, jogurt i sve izjednačiti. Na dno silikonskog kalupa za kuglof poređati višnje i delove kajsije, pa sipati testo, pa voće, pa testo, dok se ne potroši sve.
Na kraju, odozgo malo poređati kajsija. Izravnati sve u kalupu i peći na 200 stepeni u zagrejanoj rerni 50 minuta.
Kolač zatim dobro ohladiti, pa tek onda izvaditi iz kalupa. Posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom, secite i služite uz kafu.
Ako vam je kalup za kuglof metalni, morate ga dobro podmazati uljem i posuti brašnom, kako bi vam izašao iz kalupa nakon pečenja. Dobo ohladiti pa izvaditi iz kalupa,
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







