Evo tajne za savršenu pitu sa sočnim voćem i hrskavom koricom
Tražite savršen recept za pitu od maka i voća? Ne tražite dalje! Evo tajne za savršenu pitu sa sočnim voćem i hrskavom koricom.
Manji pleh obložiti pek papirom, pa ređati kore i premazati uljem.
U mak sipati mleko (ili vodu ako postite) - čim provri sklanja se sa šporeta. Po dve kašike premazati drugu koru i ređati voće.
Najbolje je ako imate dve vrste voća. Prekriti sa dve kore pri utrošku materijala i premazati uljem. Ide u vruću rernu na 200 stepeni Celzijusa, oko 40 minuta - da lepo zarumeni.
Posuti prah šećerom i vanilom. Služiti ohlađeno. Uživajte i delite recept.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.