Tope se u ustima
Iz bakine kuhinje vam donosimo baklavu sa orasima i keksom.
U šerpu sipati 400 gr šećera, dodati vodu i sećer, limun, kao i vanilin šećer i kuvati 5-6 minuta da se stvori sirup. Potom ohladiti.
U činiju žicom umutiti jaja, dodati šećer, po želji dodati pola ulja, jogurt, keks, ml orahe i sve izjednačiti.
Koru raširiti, premazati uljem pa dodati drugu koru i nju premazati, a u dno dodati fil i rasporediti po širini, a potom uviti u rolnicu.
Ređati u podmazan pleh. Iseći na manje rolnice po želji i premazati uljem.
Peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lepo porumeni. Preliti sa sirupom, ostaviti da upije i ohladi se.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.