Bečke pileće šnicle: Spremite ručak po receptu baka Jelene Petrović

Hrskave šnicle spolja, a iznutra veoma mekane

Autor: Web UNA TV
06.10.2025. 15:57
  • Podeli:
becka snicla bakina kuhinja-68e3ca9345ea0.webp Foto: Bakina kuhinja

Bečke šnicle su jedno od omiljenih jela svih, a mi vam predstavljamo recept baka Jelene Petrović sa kojim nema greške. 

Šnicle poslužite uz limun, sveže salate, pire krompir ili pomfrit, po želji.  Ako šniclu previše pržite, meso može postati suvo i tvrdo. Optimalno vreme prženja je oko 3-4 minuta sa svake strane, sve dok ne postane zlatno i hrskavo.

Potrebno je:

  • par belog pilećeg mesa
  • 50 g prezli
  • 50 g brašna
  • 2 jaja
  • 2-3 kašike mleka
  • malo belog luka u granulama 
  • so
  • po želji biber 
  • ulje

 

Priprema:

Šnicle iseći na tanko, pa izlupati između folije. Svaku posoliti i posuti granulama belog luka, po želji i mlevenim biberom.

Uvaljati u brašno i umućena jaja sa mlekom, pa u prezle. Pržiti u dubokom ulju poklopljene, pa kad porumene okrenuti i više ne poklapati. 

Vaditi kad su rumene na papirni ubrus. Servirati tople. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()