Beogradski uštipci: Starinsko jelo koje su generacije obožavale

Od njih polazi voda na usta

26.02.2024. 18:29
  • Podeli:
Posni uštipci-6414845b074a0.webp Foto: Youtube Printscreen / Ivina kuhinjica

Nekada su domaćice stalno pravile ove uštipke a sada ih se niko ne seti.

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 200 g sira
  • 1 jaje
  • 2 dcl jogurta
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica šećera
  • so

Priprema:

Izgnječite sir pa dodajte jaje i sjedinite. Dodajte jogurt, sodu bikarbonu, šećer, so pa sjedinite smesu. Postepeno dodajte brašno i zamesite glatko testo koje se neće lepiti za ruke. Prekrijte folijom i stavite u frižider na pola sata. 

Zatim premesite testo pa ga razvucite i secite pravougaonike. Pokrijte krpom. Malo razvucite uštpke rukama pa ih spuštajte u zagrejano ulje u tiganju na najjačoj temperaturi, dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Vadite ih na ubrus da se ocede od viška masnoće.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()