Svaki od ovih metoda ima svoje prednosti i može biti koristan u različitim situacijama
Sezona je paradajza i volimo ga na sve načine.
Sada kada je najlepši i najsočniji najbolje je koristiti ga svežeg u brojnim receptima.
A kako mnogi od njih zahtevaju da mu se skine kožica, mnoge domaćice unapred odustaju.
Nekad se teško ljušti i ostavlja veliki nered u kuhinji. Ipak, to ne mora da bude tako. Postoje efikasni načini da se paradajz oljušti u svega nekoliko poteza, piše 24sedam.
Pred vama su tri najbolja i najlakša načina za skidanje kožice od paradajza:
Napravite mali rez u obliku "X" na dnu svakog paradajza. Stavite paradajze u ključalu vodu na nekoliko sekundi, dok ne primetite da kožica počinje da se odvaja od mesa. Zatim brzo prebacite paradajze u posudu sa hladnom vodom da zaustavite proces kuvanja. Kada se paradajzi ohlade, lako ćete im skinuti kožicu.
Zagrejte rernu na oko 200 stepeni Celzijusa. Na vrhu svakog paradajza napravite mali rez ili skinite peteljku. Stavite paradajze na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih 15-20 minuta ili dok kožica ne počne da puca i odvaja se od mesa. Zatim ih izvadite iz rerne i sačekajte da se ohlade pre nego što skinete kožicu.
Ovaj metod kombinuje kuvanje paradajza u ključaloj vodi i brzo hlađenje kako bi se kožica lako skinula.
Evo kako to možete uraditi:
Napravite mali rez u obliku "X" na dnu svakog paradajza.
Stavite paradajze u ključalu vodu i ostavite ih da se kuvaju 15-30 sekundi, zavisno od veličine paradajza i zrelosti.
Koristite kašiku sa perforacijama ili rešetku za hvatanje paradajza i brzo ga prebacite u posudu punu leda.
Nakon nekoliko minuta u hladnoj vodi, kožica bi trebalo lako da se skine rukama.
Ovaj metod kombinuje korake klasičnog kuvanja i brzog hlađenja, što olakšava odvajanje kože od mesa paradajza.
Izaberite metod koji vam najviše odgovara i koji vam se čini najlakšim za primenu. Svaki od ovih metoda ima svoje prednosti i može biti koristan u različitim situacijama.
Nakon što ste skinuli kožicu sa paradajza, možete ih dalje koristiti u receptima ili ih pripremiti na željeni način.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.