Beze voćna torta: Očaraće vas na prvi zalogaj

Obradujte svoje najmilije

23.02.2024. 12:47
  • Podeli:
voćna torta, pixabay-65d881934c26b.webp Foto: Pixabay

Hrskava i kremasta, okrepiće vas i zasladiti.

Za kore:

  • 100 g putera
  • 100 g šećera
  • 3 žumanca
  • 100 g brašna
  • 50 g mlevenih badema
  • 2 kašicice praška za pecivo
  • 3 kašike mleka

Za beze i fil:

  • 3 belanceta 
  • 210 g šećera
  • kašika gustina
  • malo praška za pecivo
  • 4 kašike seckanih badema
  • 300 g voća po želji
  • 250 ml slatke pavlake
  • 200 g svežeg švapskog sira
Foto: Pixabay

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Puter umutite sa šećerom pa dodajte žumanca. Dodajte brašno, mlevene bademe, prašak za pecivo i mleko. Preručite smesu u 2 kalupa za torte. Zasebno umutite belanca sa 180 g šećera pa dodajte prašak za pecivo i gustin. Premažite beze smesu preko obe kore pa pospite mlevenim bademima. Pecite obe kore po 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se kore prohlade u kalupima. Za to vreme očistite voće. Slatku pavlaku umutite sa ostatkom šećera. Umutite sir sa 2 kašike slatke pavlake pa i ostatkom. Dodajte voće. Kore izvadite iz kalupa pa jednu premažite kremom sa voćem. Poklopite sa drugom korom. Stavite u frižider 30 minuta da se dobro prohladi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()