Ovo praktično i jeftino povrće je omiljeno svim generacijama, a ne postoji domaćica koja ga nije bar jednom pripremala
Spanaću poboljšajte ukus dodajući mu aromatične začine, pavlaku za kuvanje i parmezan.
Ovo praktično i jeftino povrće je omiljeno svim generacijama, a ne postoji domaćica koja ga nije bar jednom pripremala.
Tu nema neke nauke, svakome uspeva, ali ako želite da mu poboljšate ukus onda dodajte tri tajna sastojka koja preporučuju profesionalni kuvari. Biće kremastiji i aromatičniji, ako ga umešate u sos od pavlake za kuvanje koji ste obogatili rendanom korom limuna, muskatnim oraščićem i parmezanom.
U duboku šerpu sipajte maslinovo ulje i spanać, pa dinstajte nekih minut, dva, pa onda promešajte.
Kada se spanać skuva, procedite ga i stavite ga na ubrus da se lepo ocedi. Istopite puter, pa propržite rendani crni luk. Posolite, pobiberite, pospite mlevenom paprikom, muskatnim oraščićem i rendanom korom limuna.
Sipajte pavlaku za kuvanje, promešajte i kada proključa dodajte seckani spanać.Dobro umešajte i pospite parmezanom. Ostavite na špretu još 2 minuta, pa služite.
Savet: Možete dodati i pirinač.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.