Reč je o jelu koje je praznik za oči i dušu
Ako do sada niste znali kako da spremite junetinu, a da bude ukusna, mirisna i sočna, iz bakine kuhinje stiže recept koji će to da promeni.
Najblaže rečeno, biftek u sosu od povrća je praznik za oči i dušu i ne samo da će vam biti drago što ste potrošili vreme na pripremu ovog jela, nego ćete uživati u pohvalama svih koji budu sa vama za trpezom.
Meso posoliti, dodati začin za meso mleveni biber, malo crvene mlevenepaprike i beli luk, đumbir u prahu i malo ulja - sve izmešati i uviti.
Luk, papriku i šargarepu seckati i dinstati na ulju, pa dodati meso i malo vode Povremeno okrenuti. Pred kraj dodati i paradajz. Kuvano meso izvaditi, a povrće izmiksati. Vratiti meso u tiganj.
Dodati još malo mlevenog bibera i posoliti po želji i u činiju sipati vode 200 ml, razmutiti gustin i ubaciti i izmešati. Neka još malo prokrčka. Na kraju dodati origano, seckani beli luk i peršunov list.
Uz meso ide pire krompir ili kuvani pirinač, pa kad sve spojite zajedno, ispašće da ništa lepše niste jeli. Prijatno!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.