Bliži se Uskrs, trebaće vam ovaj trik: Zašto bi jaja trebalo da kuvate sa limunom?

Oduševiće sve domaćice

12.04.2024. 17:46
  • Podeli:
jaja kuhana voda pixabay-643d2abf90a70.webp Foto: Pixabay

Približava se Uskrs, a pre njega je Veliki petak, praznik kada se tradicionalno farbaju jaja. Prvo jaje je čuvarkuća i ono mora da bude crvene boje, a za ostala domaće svake godine smišljaju drugu tehniku.

Ali, ono što je bitno pre nego što krene da farbate jaja jeste da ona ne puknu prilikom kuvanja. 

Kada krenete da kuvate jaja u vodu ubacite i krišku limuna. Ovo je bitno, jer će jaja biti cela nakon termičke obrade, pa će moći da ih ofarbate kako god želite. 

Sok od limuna će pomoći da jaja ne puknu prilikom kuvanja, ali će pomoći i da se lakše ogule. Zahvaljujući kiselosti ljuska jajeta će se lako skinuti. Obavezno ove godine isprobajte da jaja skuvate sa limunom.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()