Idealan za pravljenje kolača
Jun i jul su meseci kajsija, a ukoliko ste ljubitelj domaćeg džema od kajsija, recept koji vam donosimo u nastavku – oduševiće vas.
Idealan za pravljenje kolača, najbolje kiflice su upravo sa džemom od kajsija.
U veću šerpu stavite kajsije sa šećerom.
Na umerenoj vatri stavite da se kuvaju uz povremeno mešanje.
Kuvajte oko dva sata, a znaćete da je vaš pekmez gotov kada kroz njega provučete varjaču i budete videli dno suda u kome ste kuvali.
Sipajte u prethodno zagrejene tegle.
Savet plus: Zatvorite tegle i okrenite ih naopako da bi se stvorio vakum.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.