Brza priprema omiljenog namaza: Recept za domaći džem od kajsija

Idealan za pravljenje kolača

08.07.2023. 08:46
  • Podeli:
kajsije džem od kajsija pixabay-64a9062c3872b.webp Foto: Pixabay

Jun i jul su meseci kajsija, a ukoliko ste ljubitelj domaćeg džema od kajsija, recept koji vam donosimo u nastavku – oduševiće vas.

Idealan za pravljenje kolača, najbolje kiflice su upravo sa džemom od kajsija.

Sastojci:

  • 3 kilograma očipšćenih od koščica kajsija (zrelijih)
  • 1 kilogram šećera


Priprema:

U veću šerpu stavite kajsije sa šećerom. 

Na umerenoj vatri stavite da se kuvaju uz povremeno mešanje. 

Kuvajte oko dva sata, a znaćete da je vaš pekmez gotov kada kroz njega provučete varjaču i budete videli dno suda u kome ste kuvali.

Sipajte u prethodno zagrejene tegle.

Savet plus: Zatvorite tegle i okrenite ih naopako da bi se stvorio vakum.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()