Od danas ćete samo ovako da ih pravite
Većina domaćica koja ne pravi poznati tradicionalni slatkiš - knedle, najčešće knedle sa šljivama, biva odvraćena od pripreme jer im se ne da da se bakću s krompirom - te ljušti, te kuvaj, te pasiraj, pa to oduzme pola dana, a pojede se za tren oka. S druge strane, ukusu domaćih gomboci pa i u slanoj varijanti s ajvarom i kačkavaljem, retko ko može da odoli.
Zato je ovaj jednostavni recept za knedle bez krompira dragocen. Kad ga pogledate, više nikad nećete stavljati krompir u knedle. Od datih sastojaka trebalo bi da dobijete osam većih, odnosno 10 manjih knedli.
Brašno prosejte i pomešajte sa grizom.
U vodu sipajte ulje i prstohvat soli i stavite na ringlu.
Kada voda proključa, smanjite vatru i ubacite mešavinu brašna i griza.
Kuvajte dok se ne formira lopta.
Kad se ohladi, dodajte jaje i promešajte.
Čokoladu izlomite na kockice i stavite na sredinu knedle - ruke treba da vam budu mokre.
Kuvajte u ključaloj vodi sa 1 kašikom soli 10 minuta.
Uvaljajte u prezle namazane puterom ili mleveni keks ili mak.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.