Brzi kolač sa karamelizovanim jabukama: Sočna poslastica iz bakine kuhinje

Recept je proveren, a ukus savršen

20.05.2025. 08:29
  • Podeli:
bakina kuhinja kolač-682c1fc086637.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovaj brzi kolač sa karamelizovanim jabukama širi predivan miris dok se peče, a sočnost i ukus će vas oduševiti. Savršen za popodnevnu kafu ili slatki vikend.

Potrebno je :

  • 3 jaja 
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 100 gr brašna
  • 50 gr griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 jabuke ili 2 veće
  • 100 gr šećera
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica cimeta
  • 100 gr seckanih oraha

Priprema:

Prvo istopiti šećer, dodati pavlaku i na kraJu jabuke na kockice. Ubaciti cimet i kuvati na laganoj vatri, da se zgusne. Dok se kuvaju jabuke umutiti jaja mikserom, možete malo šećera dodati. Dodati brašno i griz sa praškom za pecivo.

Ubaciti jogurt, ulje i sve izmešati lagano. Jabuke malo prohladiti pa sipati u testo i lagano izjednačiti. Sipati u pleh obložen pek papirom. Odozgo rasporediti seckane orahe.

Peći na 200 stepeni C 40 minuta, pred kraj malo pokriti. Po želji posuti vanilin šećerom ili prah šećerom. Seći prohlađen. Prelep, mirisam, sočan, fantastičan...

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()