Prste da poližeš
Foto: ShutterstockČizkejk je omiljen iz dobrog razloga - to je bogat, kremast i neodoljiv desert. Sa našim receptom za čizkejk bez pečenja, pravljenje je jednako lako kao i uživanje u njemu.
Jednostavan pod od grama-krekera se puni bogatim filom od krem sira i kondenzovanog mleka, aromatizovanim vanilom i limunom. Domaći pod je jednostavan za pripremu, a razlika u ukusu je očigledna. Nakon pripreme, čizkejk se stavlja u frižider dok se ne stegne — pečenje nije potrebno. Najteži deo je čekanje da se ohladi.
Čizkejk bez pečenja po receptu Marte Stjuart je odličan kada ga poslužite. Recept uključuje i varijacije, kao što su čizkejk bez pečenja sa dvostrukom čokoladom i individualni čizkejk parfei.

Stavite kekse u veliku kesu koja se može zatvoriti, i zdrobite ih oklagijom dok ne dobijete veoma sitne mrvice. Prebacite mrvice u srednju činiju i dodajte šećer, pa promešajte. Dodajte puter i dobro sjedinite.
Utisnite smesu od mrvica u kalup za tortu prečnika 23 cm sa odvojivim obodom (springform), raspoređujući smesu 4–5 cm i uz stranice; utisnite da bude ravno. Ohladite koru u zamrzivaču najmanje 10 minuta.
Dok se kora hladi, pripremite fil: pomoću električnog miksera na srednje jakoj brzini umutite krem sir u velikoj činiji dok ne postane gladak. Dodajte kondenzovano mleko postepeno, mešajući i stružući stranice činije po potrebi. Umutite sok od limuna i vanilu.
Sipajte fil na ohlađenu koru i poravnajte površinu gumicom za kuvanje. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider dok se ne stegne, oko 2 i po do 3 sata.
Pažljivo odvojite obod kalupa i izvadite čizkejk.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







