Dezert za sva vremena
Čokoladna pita punog ukusa oduševiće i one izbirljive.
Za testo:
Za fil:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte puter, brašno, žumance, vodu, so i rendanu limunovu koru. Pokrijte folijom i ostavite pola sata u frižideru. Belanca umutite u čvrst sneg. U zasebnu posudu stavite čokoladu, šećer, pekmez i mlevene orahe, pa lagano na vatri mešajte dok se ne otope.
Dodajte žumanca, pa lagano umešajte i sneg od belanaca. Testo razvaljajte pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Nanesite fil preko pa opet testo. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite čokoladnu pitu šećerom u prahu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.