Čokoladni kolač sa sirom: Topi se u ustima

Slasna poslastica za celu porodicu

07.03.2024. 17:41
  • Podeli:
ferero, boem torta, čokoladna, pixabay 1-65d38d77d778b.webp Foto: Pixabay

Fenomenalni desert pogodan za sve prilike.

Potrebno je:

  • šolja i po mlevenog čokoladnog keksa 
  • 2 kašike rastopljenog margarina 
  • 1 kg krem sira 
  • 1 šolja šećera 
  • 2 kašike brašna 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 300 g rastopljene čokolade 
  • 4 jaja
Foto: Pixabay

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni čokoladni keks i otopljeni margarin da napravite koru pa smesu prebacite u podmazan pleh i rastanjite. Pecite desetak minuta. Zasebno umutite krem sir, šećer, brašno i ekstrakt vanile, dodajte rastopljenu čokoladu i liker, razbijte i jaja, dobro ih umutite, pa fil razlijte preko kore. Pecite sve dok se ivice ne odvoje. Kad se kolač ohladi, stavite ga u frižider da se stegne. Čokoladu otopite na pari sa uljem. Prelijte glazuru preko ohlađenog kolača. Secite i služite.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()