Prste da poližeš
Foto: Bakina kuhinjaNe postoji osoba koja ne uživa u slatkim domaćim proizvodima, posebno kada su pravljeni od srca.
Upravo zbog toga je baka Jela pripremila samo za vas recept za fantastičnu Čudo tortu.
Za biskvit:
Fil:
Preliv:
100 ml soka

Umutiti 4 jaja sa 100 gr šećera, dodati brašno sa praškom za pecivo. Nakon toga dodati mleko i mlevene orahe. Dobro izjednačiti pa peći u plehu na 200 stepeni oko 20 min. Ohladiti biskvit i preseći na pola. Ostatak jaja mikserom umutiti sa šećerom i mutiti na pari da se zgusne. Pred kraj dodati čokoladu. Ohladiti...
Maslac umutiti sa malo prah šećera. Ohlađenu čokoladu dodavati u maslac i mešati. Ja sam dodala i 100 gr mlevenih oraha kao i nekoliko kapi ruma.

Tortu preliti sa sokom pa je premazati polovinom krema.
Prekriti drugom polovinom pa odozgo drugom polovinom krema.
Ukrasite po želji. Dobro ohladiti i služiti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







