Ćufte u paradajz sosu: Aromatično jelo za celu porodicu

Najbolje odmah stavite duplu meru

10.01.2025. 15:55
  • Podeli:
ćufte, mleveno meso, pixabay-66a23d0caa0fc.webp Foto: Pixabay

Neodoljive i slasne, donosimo vam tradicionalni recept za aromatične ćufte u paradajz sosu.

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 6 kašika prezli
  • mleveni biber
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • suvi biljni začin, origano, bosiljak
  • kašika brašna
  • 500 ml paradajz sosa

Priprema:

Crni i beli luk itno iseckajte pa pomešajte sa mlevenim mesom. Umešajte jedno jaje, 6 kašika prezli (po potrebi više), malo mlevenog bibera, kašika suvog biljnog začina. Sjedinite dobro pa pustite da odstoji u frižideru oko sat vremena. Rukom oblikujte loptice pa ih propržite na ulju na laganoj vatri. Nakon što porumene sa svih strana, umešajte kašiku brašna pa pržite dok dobro ne porumene. Dodajte kašiku brašna pa umešajte paradajz sos i vodu. Začinite sos pa krčkajte sa ćuftama još 20 ak minuta na tihoj vatri.Služite uz pire krompir.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()