Čupavci na savremen način: Ovako sočnim im nećete odoleti

Po bakinom receptu su ukusniji nego inače

13.10.2025. 11:23
  • Podeli:
Bakina kuhinja čupavci 888-68ecb9ec7567b.webp Foto: Bakina kuhinja

Oduvek ste voleli čupavce, ali vam je dosadio onaj stari, suvi recept? Sada vam baka Jela predstavlja čupavce na savremen način – desert kome nećete odoleti, pravi san snova.

Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim. Naravno, preliven je bogatom čokoladnom glazurom i uvaljan u kokos. Pogledajte sve korake i pripremite desert za koji će vam tražiti recept.

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 150 gr margarina
  • 150 gr šećera
  • 200 ml jogurta
  • 200 gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Preliv:

  • 1/2 l mleka
  • šećer po želji 
  • 50 gr margarina
  • 100 gr čokolade
  • 150 gr kokosa
  • džem po izboru

Umutiti jaja sa sećerom, dodati jogurt razmekšan i margarin, vanilin šećer, brašno sa praškom za pecivo i sve dobro mikserom izjednačiti. Pleh podmažite uljem i pobrašnjivite.

Sipajte smesu i dobro izjednačite, protresite levo i desno da se lepo slegne. Malom kašičicom vadite džem i u malim razmacina ubacite u testo. Pecite na 200 stepeni C 40 minuta. Pred kraj pokriti. Dobro ohladiti. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()