Da testo ostane sveže i meko nekoliko dana: U brašno dodajte ovaj zaboravljeni sastojak

Sastojak koji svi uglavnom imaju u kuhinji učiniće da vaše pecivo bude sveže i mekano danima

09.08.2024. 12:43
  • Podeli:
kiflice, domaće testo, rolnice, pixabay pecivo-660aab2812354.webp Foto: Pixabay

Napraviti najbolje testo nije složen proces, ali se mora poštovati, kako bi rezultat bio dobar.

Važno je da svi sastojci za testo imaju pre mešenja sobnu temperaturu, zato ih bar sat pre početka rada stavite na radnu dasku. Ako koristite suvi kvasac, odmah ga pomešajte sa brašnom i svim ostalim dodacima za testo.

Sigurno da većina domaćica ima svoje cake kako da testo baš svaki put uspe, ali jedan trik omogućiće da pecivo koje napravite bude sveže i po nekoliko dana.

Nije važno da li mesite kiflice, hleb ili lepinje dovoljno je da samo dodate jedan sastojak.

U pitanju je skrob koji pomaže kod svih vrsta testa.

Ukoliko njega dodate u testo, ono će biti prozračnije, a pecivo ukusnije i svežije. Ono što je bitno da uradite je da pomešate skrob sa brašnom, pa da tako dodate u testo, a ne da ga dodajete sa nekim drugim sastojcima.

Razmera je sledeća – na 4 šolje brašna ide 1 kašika skroba. Testo nakon toga pripremajte po uobičajenom receptu i ostavljate ga da naraste kao i inače.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()