Dinstana boranija: Najbolji posni ručak na kašiku

Prste da poližeš

13.11.2025. 09:15
  • Podeli:
bakina kuhinja, boranija-691592fe5f3e3.webp Foto: Bakina kuhinja

Ako vam se jede nešto lagano, a hranljivo, ova dinstana boranija je pravi izbor. Reč je o posnom ručku koji je toliko bogatog ukusa da ćete zaboraviti da nema mes. Tajna je u dugom dinstanju luka, paprike i šargarepe, što daje slatkoću i dubinu, a sve se završava vodeno-začinskom zaprškom koja garantuje kremastu teksturu.

Baka Jela garantuje da je ovo idealan obrok za dane posta ili lagan ručak.

Sastojci:

  • jedna veća glavica crnoga luka
  • jedna sveža paprika
  • jedna do dve šargarepe
  • 500 g smrznute boranije
  • jedan veći krompir
  • jedna do dve kašičice suvoga začina
  • jedna kašičica slatke paprike
  • pola kašičice brašna
  • ulje
  •  so

 

Priprema:


Jednu veću glavicu crnoga luka, jednu svežu papriku i jednu do dve šargarepe iseckati i pržiti na ulju da se fino izdinsta i omekne. dodati 500 g smrznute boranije, zatim veći krompir nasečen na sitne kockice.

Preliti vodom da ogrezne i pustiti da vri. Kada boranija potpuno uvri, staviti vodenu zapršku.

U činiju staviti jednu do dve kašičice suvoga začina, jednu kašičicu slatke paprike i pola kašičice brašna.

Sve to izmešati sa vodom i sipati u boraniju, dobro izmešati i pustiti da još pet minuta prokrčka. 

Probati i ako treba, dodati još soli.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()