Ukusa koji priča priče
Foto: ShutterstockDonosimo vam recept za krempitu, osvežavajuća poslastica za letnje dane.

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite penasto belanca, pa dodajte šećere. Sipajte ulje i kašikom umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohladite i presecite koru na pola da dobijete dve. U šerpu sipajte 400 ml mleka, a žumanca umutite sa šećerima. Smesi sa umućenim žumancima dodajte ostatak mleka i brašno. Nakon što mleko krene da ključa, skinite ga sa šporeta i dodajte smesu sa žumancima.Onda vratite na šporet i mutite dok se fil ne zgusne, pa skinite sa šporeta da se prohladi. Umutite belanca sa šećerom. Preko kore premažite kremu pa dodajte šam.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







