Najukusnija dok je vruća
Danas učimo da pravimo lepinje iz bakine kuhinje, fine, mekane i sa rupicama.
U vodu mlaku izmrvite kvasac, dodajte šećer i izmešajte. Dodajte kašiku brašna i izmešajte. Kad nadođe sipajte u veću vanglicu, dodajte mlako mleko i brašno da testo bude mekše i da se ne lepi. Testo lupajte varjačom da bude glatko.
Pred kraj rukama malo umijte testo uljem i ostavite na toplom da naraste 40 minuta.
Testo podelite na komade po 250 g,pa oblikujte rukama lopte i pokrite folijom i krpom da odmara 10 minuta.
Svaku lopticu razviti veličinu većeg tanjira, najbolje rukama, što više ivice, a manje sredinu.
Pokriti da odmore, pa ih poseći tupim nožem i premazati belancetom ili mlekom. Posuti susamom. Peći na 250 stepeni C oko sedam minuta da porumeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.