Domaća pašteta od tune pomera granice dobrog ukusa: Idealna za dane posta

Dodajte uz tostiran hleb ili prilog po želji

05.12.2024. 14:17
  • Podeli:
tunjevina pašteta shutterstock_2150062707-6571a72e2af1d.webp Foto: Shutterstock

Savršena za posne dane, a ukućani će stajati u redu za još jednu krišku sa paštetom od tune.

Potrebno je:

  • 1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku
  • 2 prepune kašike tahini paste (taan)
  • pola glavice seckanog crvenog luka
  • po ukusu beli luk u prahu (ili sveži)
  • po ukusu soli i bibera
  • pola limuna (sok)
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika seckanog peršuna

Priprema:

Viljuškom usitnite tunjevinu pa dodajte tahini, seckan luk i beli luk. Posolite i pobiberite pa sipajte limun. Dodajte ulje. Promešajte dobro. Pašteta je gotova.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()