Vikend je, dajte sebi oduška
Subota je pravo vreme da sa porodicom sednete za sto i uživate u svim obrocima. Recept za pancerote će vas oduševiti i sve ukućane nahraniti.
Za testo:
Za fil:
Sipajte vodu i dodajte joj šećer i kvasac, pa blago promešajte i ostavite da se kvasac aktivira najviše 10 minuta.
Posle toga dodajte maslinovo ulje i postepeno dodajte brašno polako mešajući. Potom dodajte so i rukama umesite glatko testo. Prebacite testo na radnu površinu i nastavite da mešate, pa vratite u činiju i premažite maslinovim uljem. Prekrijte testo krpom ili providnom folijom i ostavite na toplom sve dok se testo ne udvostruči.
Za to vreme, mocarelu ocedite i isecite na manje komade i dodajte joj sos od paradajza, origano, so i seckanu pica šunku. Sve dobro sjedinite i stavite u frižider.
Kada testo bude naraslo, podelite ga na osam delova i napravite isto toliko jufkica. Svaku razvaljajte u krugove i prebacite jednu po jednu u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Na polovini jednog kruga sipajte fil, a drugu polovinu preklopite preko tako da dobijete oblik pancerote iliti školjke.
Ivice pancerote blago pritisnite kako se tokom pečenja ne bi otvorile. Možete premazati jajetom ili samo žumancetom i posuti susam.
Pecite pet minuta na 200 stepeni, pa potom smanjite na 180 i pecite još nekih 20 do 25 minuta.
Ostavite da se ohlade i poslužite ih.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.