Približava se sezona slava i praznika, a tada su na trpezi nezaobilazni recept koji u sebi sadrže majonez
Ruska salata i mimoza su ukusne i sa kupljenim majonezom, ali domaći daje mnogo bolji šmek. Njegova priprema ume da bude pipava i zato vam donosimo najjednostavniji recept. Majonez je spreman za pet minuta, a bitno je da sastojci budu hladni i da ulje bude u zamrzivaču minimum 20 minuta.
Pre nego što krene da pravite domaći majonez, važno je da sve sastojke prvo držite u frižideru ili zamrzivaču, čak i ulje.
Ono mora da stoji u zamrzivaču minimum 20 minuta pre pripreme domaćeg majoneza. Kada se ohladili sve sastojke, stavite ih u posudu u kojoj ćete blendirati majonez.
Zatim stavite štapni mikser na dno i bez pomeranje blendajte nekih 5 sekundi. Zatim pomerajte štapni mikser gore-dole i blendirajte oko 25 sekundi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.