Hrskavi, a sočni? Naravno da je moguće
Brusketi su odličan izbor kada vam treba da brzinski napravite neko jelo koje biste poslužili uz piće kada imate neočekivane goste ili nemate baš previše vremena za pripremu.
Osim toga mogu biti savršen odabir za brzinski doručak.
Uglavnom možete praviti različite varijacije na temu, a snalaziti se sa onim što u tom trenutku imate kod kuće.
Kao jedan od favorita izdvojili smo bruskete sa paradajzom.
Ukoliko ste se uvek pitali kako to u restoranima ispadnu tako fantastični, evo pravog italijanskog recepta za nadev koji potpuno menja priču.
Potrebno je da uključite rernu na 220-230˚C par minuta, a zatim u nju ubacite tanko sečene parčiće bageta poprskane maslinovim uljem.
Paradajz sitno iseckajte u činiju i dodajte kašiku parmezana, kašiku balzamika, zatim dodajte sitno seckani beli luk i začine po želji.
Pecite ih 7-8 minuta na toj temperaturi.
Za to vreme bi trebalo da spremite nadev, kako bi ga odmah stavili i servirali, dok je hleb topao.
Sve ovo izmešajte i stavite preko hleba i servirajte.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.