Doručak koji budi uspomene i vraća u detinjstvo: Kačamak sa sirom

Slasan obrok držaće vas dugo sitim

14.04.2024. 07:30
  • Podeli:
shutterstock_1536238775 kačamak, kukuruz, cicvara, sir, jelo, srpsko jelo, hrana-65d9f246d3ec6.webp Foto: Shutterstock

Kačamak je tradicionalno jelo koje se pravi u domovima širom Srbije, a mi vam donosimo originalni recept.

Potrebno je:

  • 1 l vode
  • 2-3 kašičice soli
  • 300 g belog kukuruznog brašna
  • beli kravlji sir u kriškama
  • svinjska mast

Priprema:

Vodu sipajte u lonac i stavite na šporet. Uključite ringlu na najjače. Kada voda provri, dodajte so, pa smanjite vatru i sipajte brašno, uz neprestano mešanje. Kuvajte kačamak dok vam drvena kašika, povučena kroz kačamak, ne ostavi trag po šerpi. U drugoj šerpici istopite kašiku svinjske masti i vrelu sipajte preko kačamaka. Sve dobro izmešajte pa sipajte u tanjir. Na kraju, preko kačamaka izrendajte sir.

Foto: Pixabay
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()